Tag springet! Ud i Bellahøjs mange fristelser

Efter renoveringen i 2009 fremstår Bellahøj Svømmestadion stadig ny og smart. Prøv eksempelvis noget så friskt som fællessaunagus for herrer og damer.

 

Badetilbud samlet på teambade.dk

Det er ekstra svært nu at vente på sol, sommer, strand og havnebade. Derfor bør man ikke overse muligheden for nogle af hovedstadens andre gode indendørs badetilbud.

Alle Københavns badeanlæg blev i slutningen af 2009 samlet under Team Bade, der drives af Københavns Kommune.

På deres hjemmeside teambade.dk kan man gå ind og få et hurtigt overblik over tilbuddene tæt på én.

Dyk ned i Bellahøj

På teambade.dk finder man fx den populære og meget synlige Bellahøj Svømmestadion, beliggende centralt i Brønshøj i over 50 år. Badet med de lokkende blå neonlys om aftenen byder på ude- som indendørsbad, 50/25 m svømmebaner og høje vipper.

Og efter en større istandsættelse i 2009, er der tilføjet flot interiør og moderne badefaciliteter, som fx armbånd med digital kode til tøjskab.

Her i marts er udebassinet stadig lukket ned. Men indenfor føles alt spritnyt, lækkert og rummeligt med plads til hele 1000 tilskuere i den imponerende hal.

Og hvis man for alvor vil have rusket vinterens kulde og kolde vinde af sig, er der et specielt tilbud, man bør unde sig selv …

Tænder du på fællessaunagus?

Saunagus er en ekstra intens form for sauna – hvor der bliver lagt en masse æteriske olier på saunaovnen og en gusmester vifter rundt med et håndklæde (for at fordele kombinationen af olier, dampe og varme).

Bellahøj Badet holder gus for herrer. For damer. Men også fælles for herrer og damer – hvilket jo gør oplevelsen bare en anelse mere interessant. Eller også bare dejlig praktisk, for kæreste- eller ægtepar.

Deltagere møder op iklædt deres badetøj og en drikkedunk, så de kan få sig en forfriskning undervejs, hvilket der er behov for hurtigt, da temperaturen og dampene når højt på de typisk 3 x 15 minutters sessioner, hvor gusmesteren svinger håndklædet, blander æteriske olier, muligvis sætter afslappende meditativ musik på, og guider én gennem en velduftende, varm og udrensende saunaoplevelse.

Bestemt anbefalelsesværdigt – og slet ikke så lummert!

 

Bellahøj Svømmestadion

  • Af kommende stævner kan nævnes DM i Fridykning 8. marts, Undervands Rugby European League 13. til 15. marts og Danish Open 27. til 31. marts.
  • Friluftsæsonen, hvor alle 5 bassiner har åben, er fra 1. juni til 31. august.
  • Bellahøj Svømmestadion afholder fællessaunagus tirsdag kl. 17:30, herresaunagus lørdag kl. 11:00 i lige weekender og damesaunagus lørdag kl. 11:00 i ulige weekender. Tilmelding på bsgus@teambade.dk eller på telefon 38262140.
  • En ugentlig oversigt over saunagus i hele kommunen kan findes på teambade.dk