soerne-koebenhavn

FIND DIN DRØMMEBOLIG

Vi hjælper dig, når du skal købe

Kontakt base1
koebenhavn-koeb-bolig

FIND DIN DRØMMEBOLIG

Få personlig rådgivning

Kontakt base1

Efter køb

Så snart sælger har skrevet under på købsaftalen, er boligen din. Der er dog en række ting, der skal være på plads, før køb er afsluttet. Hos base1 sørger vi her for, at alle dokumenter fremskaffes og sendes til dig og din rådgiver.

Det vigtigste for os er, at du sidder tilbage med en god fornemmelse – med kræfter i behold til indflytning i din nye lejlighed. God dialog og glade kunder er altid i høj kurs hos base1.

Her forneden kan du se de vigtigste trin i processen efter køb af bolig hos base1.

 

Skøde

Skødet er den endelige aftale mellem køber og sælger. Når I begge har signeret skødet, gælder de bestemmelser, I er blevet enige om. Og når skødet er tinglyst, er boligen endeligt overdraget til køber. Nu handler det bare om én sidste instans: Tinglysningskontoret.

Tinglysningskontoret

Når køber og sælger signerer skødet, bliver det anmeldt til Tinglysningskontoret – der holder styr på alle ejendomme i Danmark. Anmeldelsen af skødet til tinglysning sikrer blandt andet, at alle nødvendige oplysninger indhentes og indtastes i tinglysningssystemet, så tinglysningen kan godkendes. Derudover skal der koordineres med både gamle og nye panthavere (långivere), så sælgers og købers lån bliver henholdsvis aflyst og tinglyst i den rigtige rækkefølge.

Når skødet er tinglyst uden anmærkninger, er du den glade ejer af din nye bolig!

Refusionsopgørelsen

Først når du er flyttet ind, har du og sælger en chance for at ordne den sidste formalitet – nemlig refusionsopgørelsen, som er den endelige afregning mellem dig og sælger.

Refusionsopgørelsen vedrører fordeling af udgifter mellem køber og sælger. Udgifterne er bidrag til ejerforening, ejendomsskat, betaling for varme, el og lignende. Da bidrag til ejerforening og varme betales aconto, kan du nemlig have betalt for meget, men også for lidt.

Naturligvis skal sælger ikke betale regninger, der gælder tiden efter, du har overtaget boligen. Derfor giver sælger alle de relevante bilag til os, hvorefter vi sørger vi for at sende dem videre til din advokat. Han udarbejder regnskabet og sikrer, at sælger får de penge, denne skal have, eller du får dem, du skal have. Det lyder måske besværligt, men din advokat har prøvet det mange gange før og kender rutinen.