Morten måtte handle hurtigt: Købte ejerlejlighed til sin datter i et brandvarmt marked for forældrekøb

Glade kunder: Morten – køber af Ørnevej 38, 3. th., Nordvest

 

Hvorfor købe?

Min datter studerer, og boede til leje inde på Ørnevej. Men lejlighedens ejer skulle selv bebo boligen, så min datter skulle finde noget nyt at bo i. Og da det jo svært at finde noget at bo i i København for studerende, så måtte det blive et forældrekøb!

Nogle prioriteter ved forældrekøbet?

Beliggenheden. Det skulle helst være i Fuglekvarteret i Nordvest. Og så skulle det være sådan, at i det øjeblik, min datter ikke ville bo i lejligheden, skulle vi kunne leje den ud. Det er man jo nødt til, hvis man sidder med boligen i perioden inden, den skal sælges igen.

Hvordan fandt købet af den nye lejlighed sted?

Det var ret tilfældigt. Vi var jo meget pressede, på grund af at tingene skulle gå nogenlunde tjept i et sælgers marked. Vi skrev faktisk under kl. 12:00 om aftenen, hvor jeg heldigvis kunne komme i kontakt med base1 og mægleren tilknyttet.

Skete købet gennem base1’s køberkartotek?

Lejligheden var blevet sat til salg, men nåede aldrig rigtig at blive lagt ud på alle salgsplatforme. Til vores held. Det er gået hurtigt. Faktisk så hurtigt, at det mest har handlet for os som købere om at være likvide fra start af. Og der var ikke den helt store betænkningstid i dette marked.

Noget, som du specielt er glad for ved lejligheden?

Det er billigt at bo her! Alle udgifter er lagt ind i ejerforeningen: vand, varme med mere er inkluderet i den faste pris. Og det er billigt, omkring kr. 1150,- om måneden – for det hele! Vi er rigtig trygge ved ejerforeningen.

Er der nogle ting, I skal istandsætte i lejligheden inden indflytning?

Overhovedet ikke. Der er muligvis en dør, der lige skal rettes til. Vi har også været i gang med at skrabe lidt gammel maling af, male lidt nyt – men ellers er den faktisk lige til at flytte ind i.

 

Mortens købertip:

Sørg for, ved forældrekøb, at være 100% sikker på, at man er godkendt til købet af sin bank/realkreditinstitut, og at man har fået undersøgt sin økonomi og fået lagt et budget, som kan holde.

I nuværende marked er det også godt at være hurtig til at slå til, når den rigtige lejlighed viser sig.

glad-kunde-oernevej-morten-nordvest-nv-koebenhavn-foraeldrekoeb-datter-base1-ejerlejlighed

Købt godt

  • Morten har købt en 1V ejerlejlighed på 36 m² på Ørnevej 38, 3. th., 2400 København NV.
  • Ejerlejligheden i Nordvest blev købt til Mortens datter Ane som forældrekøb.
  • Sat til salg hos base1 28/4. Købt 5/5. Overdragelse 1/7.
  • Udbudspris kr. 1.150.000. Salgspris kr. 1.160.000.