vores_butikker_slide-01

Ejendomsmægler Vesterbro

Vil du købe eller sælge andelsbolig på Vesterbro?
Kontakt base1's butik tilknyttet Vesterbro, Frederiksberg & City

Find butik

Andelsbolig Vesterbro

Vesterbro er en af de bydele i København, hvor der er flest andele, og her kan man som regel spare nogle penge i forhold til ejerlejligheder. Men til gengæld er de også sværere at få fat i.

Med en andelsbolig på Vesterbros bymiljø kan man opleve det gamle arbejderkvarter, som stadig har små spor fra fortid ved Istedgade, tættest på Hovedbanegården.

Andelsbolig på Vesterbro: fra slidt arbejderkvarter til kreativ og attraktiv bydel

Historiens vingesus på Vesterbro

For blot 25 år siden var det svært at forestille sig, at en andelsbolig på Vesterbro skulle blive så efterspurgt, som den er i dag. Vesterbro har udviklet sig fra at være nedslidt, tæt bebygget og i det hele taget i utrolig dårlig stand. En andelsbolig på Vesterbro fremstår i dag i god stand og har fået både bad og toilet og grønne fællearealer – ligesom ejerlejlighederne i bydelen.

I 1956 begyndte politikkerne at godkende større saneringsplaner for området. I denne proces havde man lært af saneringen af Nørrebro, og størstedelen af de ældre andelsboliger på Vesterbro står her i dag, blandt andet fordi man i 1974 pga. økonomiske problemer måtte sløjfe motorvejsprojektet ”Søringen”.

Ideen var, at man efter amerikansk forbillede skulle bringe biler direkte ind i byen, og her anså man andelsboliger på Vesterbro – og de mange ejendomme som indeholdt andele – for at være overflødige. Derudover ville man fylde Søerne op, så motorvejen kunne fortsætte gennem byen. I dag kan man prise sig lykkelig for, at Vesterbro og Søerne ikke er blevet til motorvej!

I 1990’erne besluttede man, at de mange lejligheder og andelslejligheder på Vesterbro skulle gøres attraktive gennem et omfattende kvarterløft. De mere nænsomme saneringsplaner og kvarterløft af bl.a. andelsboliger på Vesterbro kan siges at være lykkedes. Man har fået skabt flere åbne byrum, grønnere og mere anvendelige gårdmiljøer, og de gamle ejendomme er blevet mere rummelige og lyse, fordi man har fået skabt mere afstand mellem bebyggelser, ligesom mange af de dårligt byggede gårdhuse er revet ned.

Fakta om Vesterbro

Antal indbyggere på Vesterbro62.962
Størrelse3,76 km²
Vidste du?Vesterbros fik sit blakkede ry pga. frigivelse af pornoen i 1969
OmråderGrænser op mod indre by, Frederiksberg, Valby og Kgs. Enghave
Kendt person fra VesterbroDan Turéll

Transport

På Vsterbro er der nem adgang til offentlig transport, og man er i cykelafstand til størstedelen af København

Københavns Hovedbanegård

Med en andelsbolig på Vesterbro er man tæt på Københavns Hovedbanegård, som er et af de store trafikale knudepunkter i hovedstaden. Her er der gode forbindelser til resten af København og Danmark. Der er også Vesterbro St., Dybbøls Station og Carlsberg Station, hvor man kan fange S-toget rundt til hele Storkøbenhavn.

Metroen kommer til din andelsbolig på Vesterbro

Når metroen står færdig i 2019, vil der være en station ved Hovedbanegården og en på Enghave Plads, så Vesterbro for alvor bliver knyttet tæt sammen med resten af København via offentlig transport. Dette kommer også til at betyde, at en andelsbolig ved en stor del af Vesterbros boligområder bliver endnu mere attraktiv.

Hyppige busafgange fra Vesterbrogade og Enghavevej

De mindre centralt beliggende andelslejligheder på Vesterbro, hvis man kan tale om sådan, ligger altid tæt på a-busserne med mere end seks afgange i timen. De kører hovedsageligt på Vesterbrogade, Enghavevej og i resten af København.

Cykling som transportmiddel er en ren og effektiv fornøjelse

Fra ens andelsbolig på Vesterbro er det nemt at komme rundt i hele København på sin cykel. Og med Cykelslangen og Bryggebroen kommer man hurtigt og komfortabelt til Amager. Man kan også hoppe på supercykelstien gennem Frederiksberg og videre til Nørrebro og Østerbro, og selvfølgelig kan man nøjes med at træde et par enkelte gange i pedalerne og så befinde sig i indre by.

Er bilen transportmidlet, kan man hurtigt og nemt komme på motorvejen fra ens andelsbolig i Vesterbros nærmiljø, og de store indfaldsveje gør det også nemt at komme til andre bydele i København, mens selve Vesterbro dog er lidt mere kringlet med flere ensrettede gader og blinde veje.

Hvilken type andelsbolig kan Vesterbro byde på?

Vi giver dig overblikket over den gængse type andelsbolig på Vesterbro – og hvor andele på Vesterbro findes

De mange andelsboliger på Vesterbro gør, at det er lettere at finde en andel her end mange andre steder i København. Dog er det også meget efterspurgt at have en andel på Vesterbro, så konkurrencen er stor.

Generelt har en andelslejlighed på Vesterbro fået et ordentligt løft, med bedre og grønnere fællesarealer, indlagt køkken og bad. I takt med Vesterbros popularitet er steget, er antallet af altaner og tagterrasser også blevet flere, og med de mange rolige gader giver det god mening, at man kan sidde på altanen i sin andelsbolig på Vesterbro og nyde en kop kaffe og dagens sidste solstrejf – uden gener fra bilstøj.

Mange andelsboliger på Vesterbro er oplagte delelejligheder, fordi andele på Vesterbro oftest har huset større familier eller endda flere familier på samme tid. Derfor er en typisk andelsbolig på Vesterbro også særdeles egnet som studielejlighed, hvor man kan flytte ind med en kammerat(er) til at dele udgifterne med.

Der findes generelt tre forskellige typer andelsbolig på Vesterbro:

  • Den klassiske andelsbolig på Vesterbro fra 1890’erne til 1910’erne med en størrelse på 2 værelser. En andelsbolig på Vesterbro fra denne periode har stuk, plankegulve og har i nyere tid fået indlagt toilet og bad.
  • En anden type andelsbolig på Vesterbro er byggeri, som er opført i forbindelse med saneringen af Vesterbro. Byggeriet vil bære præg af at være fra 1960’erne til 1970’erne. Her er ofte større vinduer og større badeværelser samt større gårdmiljø.
  • Der findes også en andelsboligtype på Vesterbro, som kan karakteriseres som værende herskabslejlighed – med massive plankegulve og flot ornamenteret stuk og en størrelse på 4-6 værelser, men den slags lejlighed er svær at finde. En stor andelsbolig på Vesterbro vil oftest være lokaliseret langs de store boulevarder/gader, og finder man en af disse, skal man prise sig lykkelig.

 

Byfornyelse med succes

Vesterbro har gennemgået noget så sjældent som et succerigt kvarterløft

Noget af det unikke ved at eje en andelsbolig på Vesterbro er den urbane stemning, men også fremkomsten af den gamle, autentiske Vesterbro-ånd og -historik, som stadig kan føles i bydelen.

Byfornyelsen kan siges at være lykkedes på Vesterbro, og kvarteret fremstår i dag som helstøbt. Ligegyldigt hvor din andelsbolig på Vesterbro befinder sig, vil der desuden altid være et oprindeligt Vesterbro-highlight i nærheden.

Har du lyst til at bo iblandt en masse spændende kulturelle tilbud og være en del af det pulserende og trendy, urbane liv, kan base1 altså bestemt anbefale at købe en andelsbolig på Vesterbro.

Andelslejlighed Vesterbro

 

Projekter der kan have indflydelse på din andelsbolig på Vesterbro

Byfornyelse og byggeprojekter som kan have indflydelse på dit køb eller salg af andelsbolig på Vesterbro

Der findes ikke meget plads, hvor der kan bygges en ny andelsbolig ved Vesterbros boligområder. Men der er dog stadig store byggeprojekter, som får en stor indflydelse på fremtiden for Vesterbro, og som kan sparke nyt liv i randområderne mod eksempelvis Fisketorvet og Gamle Carlsberg.

Tip #1 – Carlsberg Byen – ingen andelslejlighed på Vesterbro her, til gengæld muligt alment boligbyggeri

Der kommer ikke mange en ny andelsbolig på Vesterbro med byggeriet i Carlsberg Byen, som ligger på grænsen til Valby. Til gengæld forsøger den nye bydel både at favne luksuslejligheder og almen beboelse, så Vesterbro beholder sin dynamiske demografiske sammensætning, som skaber den unikke urbane stemning.

Tip #2 – Vesterbros eget IKEA, massiv tilførrelse af ungdomsboliger, endnu et hotel langs jernbanelegmet ved Fisketorvet

En stor IKEA kommer til at skabe nye, gode indkøbsmuligheder og den øgede trafik kommer til at foregå på de allerede trafikerede indfaldsveje til København. For at IKEA, som bliver Danmarks næststørste, skal passe bedre ind i området, kommer det til at være en integreret del af en grøn kile med studieboliger i den ene ende, små grønne områder i midten og en grøn park på taget af varehuset. Ungdomsboliger kommer til at skyde op i horisonten med en højde på 77 meter, og med mere end 500 lejligheder har studerende “udsigt” til at få lettere ved at finde en bolig.

Med denne udvidelse af området kommer man til at få endnu et unikt grønt åndehul tæt på ens andelsbolig på Vesterbro.

Vil du købe eller sælge andelsbolig på Vesterbro?

Du kan her kontakte base1’s lokale ejendomsmægler, som kan hjælpe dig med køb og salg af andelsbolig på Vesterbro

Tony Robinson

Adm. direktør – Ejendomsmægler MDE

tony

Butik: Nordvest og Administration

Telefon: 3389 8900 – 2032 6030
Email: tro@base1.dk

Ejendomsmægler Vesterbro: Find din lokale base1-butik her

 

Oplevelser med salg af andelsbolig på Vesterbro

Få råd og tips ved salg af andelsbolig på Vesterbro

 

Highlights på Vesterbro

En andelsbolig på Vesterbro er omgivet af seværdigheder og oplevelser året rundt

Ved at købe en andelsbolig på Vesterbro har man dagligt masser af seværdigheder på sin færden til og fra sin bopæl. De seværdigheder og oplevelser, som der bliver nævnt forneden, bærer præg af den urbane atmosfære, og at Vesterbro har færre grønne områder, end mange af de andre bydele i København.

Masser af shoppingmuligheder tæt på din andelsbolig på Vesterbro

Ligegyldigt hvor man anskaffer sig en andelsbolig på Vesterbro, så har man et hav af spændende shoppingmuligheder. Ved grænsen til Frederiksberg findes der den trendy shoppinggade Værnedamsvej, som ligger midt i det franske kvarter og med sit ordnede kaos minder om de små gader i Paris. I hjertet af Vesterbro løber Istedgade, og bor man en andelsbolig på Vesterbro her, kan man frydes over, at den før så omdiskuterede gade har fået et spændende og bredt udvalg af butikker, caféer og restauranter. På Istedgade finder man alt fra second hand-butikker til unikke københavnske brands, danske designmøbler og en Argentinsk vinbar. Slutteligt kan det nævnes, at har man travlt og har brug for mere alsidighed, så er der også Fisketorvet, som har et stort udvalg af alt fra kendte mærkevarer, dagligvarer og biografer.

VEGA

Tag en tur i VEGA – Lille- eller Store(-bror): I Lille VEGA og Store VEGA er der alt fra mainstream til mere avanceret undergrundsbands og udenlandsk stjerneoptræden. Musikstedet er med årene virkelig vokset op som en bærende kulturinstitution på Vesterbro – og alle har navnet på læberne, når tanken går på gode musikoplevelser nær ens andelsbolig i Vesterbros musikmiljø.

Vesterbronx Gym – solid workout i Vesterbros New Yorker-miljø

Trænger du til en solid workout? Vesterbronx Gym er beliggende i 1300 New Yorker-inspirerede kvadratmetre oven på Føtex i Vesterbrobygningen, tidligere Havemanns Magasin. Et højdepunkt i indretning er blandt andet 18 meter panoramavinduer ud mod Vesterbrogade, så du kan følge byens puls under din træning.

Leo’s Pizza – alt fra hurtig pizza til italienske specialiteter

Den italienske pizzabager på Vesterbrogade 112 Leo’s Pizza – lige over for Café Ludwigsen – leverer i den grad varen og nogle af byens bedste pizzaer. Rigtig godt bagværk med god bund og velsmagende fyld, som du kan vælge at tage med hjem eller spise på stedet – i noget nær autentiske italienske omgivelser. Medarbejderne er søde, altid frisk på en god vits og giver altid god betjening. Et ægte italiensk trip midt i det farverige og sprælske Vesterbro.

 

Halmtorvet: Andelsbolig i Vesterbros centrale og charmerende bymiljø tæt på Kødbyen. Halmtorvet i hjertet af Vesterbro syder af charme og byliv.

Halmtorvet: Andelsbolig i Vesterbros centrale og charmerende bymiljø tæt på Kødbyen.