vores_butikker_slide-01

Ejendomsmægler Nordvest

Vil du købe eller sælge andelsbolig på Østerbro? Kontakt base1's
butik tilknyttet Nordvest,Nørrebro, Østerbro, Vanløse & Brønshøj

Find butik

Andelsbolig Østerbro

Østerbro er en populær bydel i København, og en andelslejlighed på Østerbro er i meget høj kurs i disse dage.

Er du interesseret i at holde dig orienteret om andelslejligheder på Østerbro, kan du med fordel følge med her på siden, hvor der lægges nyt om Østerbro og andele op.

Andelsbolig og Østerbros historie

Områdets udvikling omkring din andelsbolig på Østerbro

Østerbros historie starter senere end København K’s historie, grundet byggeforbud uden for voldene.

De fleste af de bygninger, der i dag huser en andelslejlighed på Østerbro, blev først bygget, efter at koleraepidemien i 1853 var medvirkende til, at man lod den overbefolkede by vokse ud over voldene. To af de mest ikoniske byggerier er også nogle af de første byggerier: nemlig Brumleby og Kartoffelrækkerne.

Størstedelen af de lejligheder, som i dag er andelsboliger på Østerbro, blev altså bygget i slutningen af 1800-tallet, og her havde man allerede lært af nogle af de “fejl”, man havde begået med byggerierne på Vesterbro og Nørrebro. Man anlagde derfor større og mere lige veje, hvilket i dag har gjort, at finder man en andelsbolig på Østerbro, så er der masser af luft og lys omkring bygningen og flere grønne arealer op til.

Fra man begyndte at anlægge Nørrebro og Vesterbro, til man begyndte at opføre de bygninger, som ens andelsbolig på Østerbro befinder sig i, blev der vedtaget en ny bygningslov, hvor bl.a. karnapper blev lovlige. Denne byggelov har gjort, at bygningerne på Østerbro er anderledes end i de andre områder. En andel på Østerbro har fx typisk højere til loftet med et større lysindfald end en andelslejlighed ved Østerbros nære naboområder Nørrebro og Vesterbro.

Fakta om Østerbro

Antal indbyggere på Østerbro12% af Københavns Kommune
HistorieFra Amerika Plads udvandrede 309.000 danskere til USA
Vidste du?Østerbro har Københavns største lystbådehavn
OmråderFælledparken, Parken, Langelinje m.m.
Kendt person fra ØsterbroMads Mikkelsen

 

Transport

Bil, cykel og offentlig transport er foretrukken transport nær din andelsbolig på Østerbro

Fra ens andelslejlighed på Østerbro er man tæt på de store ind- og udfaldsveje

På Østerbro er der masser af store veje, som gør det nemt at komme hjem til din andelsbolig på Østerbro, hvis bilen er ens foretrukne transportmiddel. Ejer man ikke en bil, er det heldigvis også utrolig nemt færdes på cykel. Langs de store veje er der anlagt brede cykelstier, så man hurtigt og uden at komme i karambolage med de andre cyklister kan komme rundt i København.

Tag S-tog fra Ryparken, Svanemøllen eller Østerport St.

Endelig er der også mulighed for at hoppe på busserne eller S-togene. Langs de store veje kører der oftest flere buslinjer, og blandt dem har de fleste hyppige afgange, så man altid kan fange en bus. S-togene kan fanges på Ryparken, Svanemøllen eller Østerport St.

Vil man gerne være ekstra godt forbundet transportmæssigt med resten af Danmark, skal man købe sin andelsbolig i Østerbro-kvarteret omkring Østerport st. Herfra afgår der toge både nord-, syd- og vestpå, og man kan let skifte på Hovedbanegården eller Nørreport. Hvis man fx skal til Jylland eller Sverige.

 

Typer af andelsboliger på Østerbro

Ligesom på de øvrige brokvarterer er en andelsbolig på Østerbro desuden typisk egentlige lejligheder

Der findes et bredt udvalg af andelsboliger på Østerbro – alle nærmest uden undtagelse lejligheder. På Østerbro findes desuden vidt forskellige områder, som er bygget i vidt forskellige tidsperioder. En andelsbolig på Østerbro skiller sig desuden ud ved at være opført i forskellig byggestil.

  • Den klassiske andelsbolig på Østerbro befinder sig i den ældste del af området, hvor man kan få en nærmest palælignende lejlighed med højt til loftet, masser af karnapper og flot, klassisk stuk.
  • I det gamle havnekvarter mod Nordhavn og Strandboulevarden finder man mere klassiske københavnerlejligheder, men også her kan man finde en palælignende andelsbolig på Øserbro.
  • Endelig findes der også byggeri af nyere dato, men det er hovedsageligt spredt ud over de forskellige områder af Østerbro, mens der er en større koncentration af nyere andelslejligheder på Østerbros ydre del.

Groft sagt kan Østerbro siges at adskille sig ud fra Vesterbro og Nørrebro, ved at en andelsbolig på Østerbro har et mere storladent udtryk over sig.

Brumleby – en andelsbolig til salg på Østerbro ses tit her

Brumleby har holdt fast i sin identitet som en lille by i byen, og i 2002 blev Brumleby et af de steder med flest andelsboliger på Østerbro. Tæt på finde man derudover de ikoniske Kartoffelrækker.

Fælles for ens andelsbolig på Østerbro i Brumleby og Kartoffelrækkerne er, at de har en unik charme og en landsbyagtig stemning over sig. De to kvarterer med andelsboliger på Østerbro har dog ikke skabt præcedens for resten af byggeriet af andelslejligheder på Østerbro, hvilket også er med til at gøre dem så specielle.

 

Ejerlejlighed eller andelslejlighed på Østerbro

 

Byudvikling på Østerbro

Udviklingen på Østerbro har indflydelse på dit salg eller køb af andelsbolig på Østerbro

I de næste mange år vil der blive skabt masser af nye spændende projekter på Østerbro. Der kommer blandt andet en ny metrolinje, som for alvor gør det nemt at komme fra sin andelsbolig på Østerbros ydre del og rundt til resten af byen.

Der bygges sjældent nye andelsboliger på Øserbro. Men andre projekter kommer til at have betydning i forhold til antallet af jobs på Østerbro, og medfører en dynamik, som vil påvirke også ens andelsbolig på Østerbro. Her er nogle eksempler:

Tip #1 – Nordhavnen: ikke nogen andelslejligheder på Østerbro, men stor lokal udvikling

Anlægningen af det nye område Nordhavn betyder, at man som ejer af en andelsbolig på Østerbro, får et nyt kvarter som nabo. Planen er, at Nordhavn udvides i forskellige etaper efter behov og først står endeligt færdigt i 2050. Når Nordhavn er færdigbygget, betyder det, at der er opført 18.000 nye lejligheder. Der desværre ikke tiltænkt nye andelslejligheder ved dette Østerbros nye, trendy kvarter, men det kan ændrer sig med tiden. De mange nye lejligheder skal huse 40.000 mennesker, og samtidig er det estimeret, at der skabes 40.000 nye arbejdspladser.

Med den enorme udvidelse og et lignende antal arbejdspladser er det bestemt et af de mest interessante områder at købe sig en andelsbolig på Østerbro. Med en af FN’s største kontorbygninger, et af hovedsæderne for UNICEF og de mange ambassader, er det med til at skabe et unikt kvarter med et internationalt miljø. Det vil bestemt ikke være uinteressant med andelsbolig på Østerbro i nærheden af dette nye område. Ellers må man nøjes med en andelslejlighed ved Østerbros øvrige boligområder tæt på!

Tip #2 – Grønt og bæredygtigt ved det nye klimakvarter

Er man mere til bæredygtighed og grønne fællesskaber, skal man lede efter en andelsbolig i Østerbro-kvarteret ved Skt. Knuds Plads og Vibenhus Runddel. Dette område er Københavns første klimakvarter, hvor man har påbegyndt at lave alle de uudnyttede små pladser og rundkørsler til interessante byrum, som kan bruges af beboerne, men samtidig fungere som skybrudssikringer. En andelsbolig på Østerbro i dette område er blevet utrolig attraktiv, og kvarteret fremstår mere grønt og charmerende end nogensinde før.

Tip #3 – Byggeri ved Beauvais

På de gamle Beauvais-grunde bliver der bygget højhuse med en fantastisk udsigt over Østerbro. Det lader dog ikke til, at der kommer mange en ny andelslejlighed på Østerbro her i denne omgang.

Modsat ejerlejlighederne er en andelsbolig på Østerbro mindre konjekturfølsom, og har ikke oplevet den samme prisstigning de sidste par år. En andelsbolig på Østerbro er derfor attraktiv, og de er oftest sværere at finde end ejerlejlighederne, men holder man øjne og øre åbne kan den rigtige andelslejlighed på Østerbro sagtens findes. Der sker masser af forandringer på Østerbro, også efter at den nye bydel Nordhavn står færdig i 2050. Så kom endelig forbi base1’s butik tilknyttet bydelen, og bliv informeret om den spændende udvikling. Måske kan vi hjælpe dig til at finde din andelsbolig på Østerbro!

 

Vil du købe eller sælge andelsbolig på Østerbro?

Vi hjælper dig med dit salg eller køb af andelsbolig på Østerbro. Kontakt en lokal ejendomsmægler fra base1 

Tony Robinson

Adm. direktør – Ejendomsmægler MDE

tony

Butik: Nordvest og Administration

Telefon: 3389 8900 – 2032 6030
Email: tro@base1.dk

Ejendomsmægler Østerbro: Find din lokale base1-butik her

 

Køb af andelsbolig på Østerbro – En personlig historie

Tips og råd fra glad kunde ved køb af andelsbolig på Østerbro 

 

Seværdigheder på Østerbro

Oplev et væld af udbud tæt på din andelsbolig på Østerbro

Der findes masser af seværdigheder tæt på ens andelsbolig på Østerbro. Man kan opleve alt fra Danmarks første villakvarter, til et af Nordeuropas mest velbevarede fæstningsværker i form af Kastellet, Den Lille Havfrue, Københavns største lystbådshavn og byens største park, Fælledparken.

Har man lige købt en andelsbolig på Østerbro, bør man aflægge visit til Bopa Plads, hvor der er en autentisk Berlin-stemning, med masser af hyggelige og kulørte caféer og restauranter. Er man mere til kunst og små specielle forretninger, så skal man finde en andelsbolig ved Østerbro Stadion eller tæt på Classensgade, hvor de små sidegader er ophav til timevis af udforskning og opdagelser.

Shopping nær ens andelslejlighed på Østerbrogade

Elsker man at shoppe og gå på caféer og restauranter, så er en andelsbolig på Østerbro ikke det værste sted at bo. Langs Østerbrogade er der et stort udvalg af unikke butikker, hvor der findes alt fra dame- og herremode til møbelforretninger med det nyeste inden for skandinavisk design.

Krudttønden og Østerbrohuset – få “andel” i Østerbros kulturliv

Er man mere til fælleskab og alt fra koncerter til idræt og børneunderholdning, er kulturcentrene Krudttønden og Østerbrohuset bestemt et besøg værd. Hvor Krudttønden tilbyder aktiviteter som musikskole, danseevents og koncerter, tilbyder Østerbrohuset aktiviteter og møderum for tangodansere, badminton og floorball-spillere til Østerbros Lokaludvalg og Dansk Fotohistorisk Selskab.

Den Hirschsprungske samling

Østerbro har også flere museer og endnu flere ligger lige på den anden side af grænsen til centrum. Den Hirschsprungske samling, som indeholder fx kunst fra Guldaldermalerne til Skagensmalerne og samtidskunstmuseet Den Frie Udstilling er også i bydelen. Post og Tele-museet, som er kendt for sin popularitet blandt børne- og børnefamilier, er derudover flyttet ind i den gamle postcentral på Østerbro, lige ved Trianglen.

Østre Gasværk

Ved at bosætte sig i en andelsbolig på Østerbro får man nem adgang til masser af kultur. Et af Københavns mest velrenommerede teatre er Østre Gasværk. Med populære musicalopsætninger og teaterkoncerter har teateret tiltrukket sig uovertrufne anmeldelser og for alvor markeret sig på teaterscenen i Danmark.

Natur: Fælledparken, ny strand ved Svanemøllen, Mindelunden m.m.

Finder man en andelsbolig på Østerbro vil man hurtigt finde ud af, at man har fået sig en bolig med overraskende meget natur i nærheden. Med en andelsbolig på Østerbro har man adgang til Københavns største park, Fælledparken og den hyggeligt nyanlagte strand ved Svanemøllen. Køber man en andelslejlighed på Østerbros ydre del, så er der også grønne områder i nærheden i form af Mindelunden, Ryvangen og Kildevældsparken. De mange grønne tilbud gør, at mange forskellige mennesker foretrækker at bo på Østerbro.

 

Ejerlejlighed Østerbro. Hvis du vil være tæt på by, men samtidig nyde godt at natur, som man finder i høj grad i livet omkring Søerne i København.

Er man heldig, bor man i en andelsbolig på Østerbro nær Søerne.