vores_butikker_slide-01

Ejendomsmægler Nordvest

Vil du købe eller sælge andelsbolig i Nordvest? Kontakt base1's
butik tilknyttet Nordvest,Nørrebro, Østerbro, Vanløse & Brønshøj

Find butik

Andelsbolig Nordvest

Der er masser af andelsboliger i Nordvest, og det gamle arbejderkvarter har sin helt egen stemning og identitet. De gamle fabriksbygninger og kvarterets generelt lavere priser og husleje tiltaler især den kreative klasse, og nye virksomheder er med til at få kvarteret til at blomstre, samtidig med at det bevarer sin særegne karakter.

 

Andelsbolig i Nordvest – Københavns mest autentiske bydel

Nordvest – byfornyet, men stadig autentisk

Andelsboligerne i Nordvest var op igennem 1980’erne og 90’erne ligesom resten af området godt slidt. Københavns manglende tiltrækningskraft havde især afmattet Nordvest, og det lidet flatterende kaldenavn ”Nordlædervest” fik grobund.

Mens man i 1990’erne og 00’erne renoverede og lavede omfattende kvarterløft på især Vesterbro og Nørrebro, gik boligerne og andelslejlighederne i Nordvest under radaren. Inden for de seneste år er der dog for alvor sket noget. Bygningerne i området er blevet renoveret, og cykelstierne er blevet markant forbedret. Samtidig er der enkelte eksempler på nye radikale forbedringer, men overordnet set fremstår kvarteret set i et historisk perspektiv generelt set mere original og autentisk, end for eksempel Nørrebro og Vesterbro, som har skiftet karakter og demografi.

Det er især de rå og autentiske fabrikslokaler, som tiltaler de kreative virksomheder og er med til at sætte gang i området omkring de forskellige andelsboliger i Nordvest.

Fakta om Nordvest

Antal indbyggere i Nordvest44.177
NavnDer foreligger ingen officiel definition af området
Vidste du?Nordvest huser den ikoniske Grundtvigs Kirke
OmråderNordvest er overvejende beliggende i bydelen Bispebjerg
Kendt person fra NordvestJan Sonnergaard

 

Transport nær din lejlighed

Optimal til bil – offentlig transport ikke så omfattende som i øvrige KBH

Bydelen med masser af p-pladser

Køber du en andelslejlighed i København NV, kan du roligt anvende bilen som transportmiddel. Der er masser af parkeringspladser i Nordvest og det vil derfor ofte være nemmere at finde en parkeringplads tæt på din andelsbolig i Nordvest end i andre dele af København. Vejnettet er blevet udbygget i 1920’erne og 30’erne, og der er flere store indfaldsveje til København, såsom Hulgårdsvej/Tuborgvej/Tomsgårdsvej og Frederikssundsvej/Borups Allé.

Offentlig transport primært med bus

Den offentlige transport er ikke ligeså omfattende, som i resten af København, idet man har færre S-togstationer, end mange af de andre områder, og der er endnu metro. Køber man en andelsbolig i Nordvest må man belave sig på, at den offentlige trafik hovedsageligt kommer til at foregå med bus. Der er dog fem S-togs stationer, hvorfra man kan komme ind til centrum og mod nord. Man kan forholdsvis hurtigt komme fra andelsboligen i Nordvest til mere trafikale knudepunkter som Flintholm St. eller Ryparken St. Fra 2019 kommer der en metrostation i udkanten af Nordvest på Nørrebro Station.

Brede cykelstier

Cykelmulighederne fra ens andelslejlighed i Nordvest er gode, hvor der langs de store indfaldsveje er brede cykelstier. Endvidere findes der også masser af grønne cykelruter, som er lette at komme til og fra, hvis man bor i en andelsbolig i Nordvest. Har man mere lyst til en cykeltur i det grønne, er der også Utterslev Mose i den nordlige del af Nordvest, hvor der er masser af grønne islæt.

Overblik over andelslejligheder i Nordvest

Køber man en andelsbolig i Nordvest, vil man hurtigt opleve, at kvarterets bygninger er af nyere dato sammenlignet med de klassiske brokvarterer

Andelsboligerne i Nordvest er meget forskellige fra resten af Københavns, hvilket skyldes, at de generelt er opført i 1930’erne til 50’erne, hvorimod brokvarterenes lejligheder generelt stammer fra 1890’erne til 1910’erne.

  • Den mest udbredte andelsbolig i Nordvest er opført lige omkring Anden Verdenskrig. Denne har ofte en facade i gule eller røde mursten. Rumfordelingen for disse andelslejligheder er generelt god, og arkitekterne har forsøgt at tage højde for, at der er plads til familier og med et bad, hvor badeforhænget ikke klistrer til kroppen og et køkken, hvor der er plads til flere mennesker end kokken. Der er også gode udearealer, masser af rum og lys, ofte trægulve, ikke nogen stuk, men store vinduer og et godt lysindfald.
  • Der findes også mere moderne andelslejligheder i København NV. Eksempelvis er der en ny andelsforening på Rentemestervej fra 2006, hvor rummene er store og rummelige med køkken/alrum og stor altan. De nye bygninger leder tankerne langt væk fra det praktiske mellemkrigstidsbyggeri, men stikker omvendt også ud fra de gamle industribygningers råhed.

Andelsboligerne i Nordvest er generelt bygget til, at man har mindre vedligehold, end ved de mere øvrige boliger i København som helhed.

 

Boliger til salg: Nordvest-lejlighed til salg hos base1

 

Udvikling i det gamle arbejderkvarter Nordvest

Den demografiske sammensætning kan blive påvirket af kvarterløft og nye byggeprojekter i bydelen

Nye projekter kan påvirke priserne og efterspørgslen på eksempelvis en andelslejlighed i Nordvest, samtidig med at antallet af kulturelle tilbud og spændende oplevelser også følger trop.

Tip #1 – Rentemesterhaven

Inden sommeren 2017 vil der være bygget 39 eksklusive ejerlejligheder, men der er ikke udsigt til, at der vil blive plads til nye andelslejligheder. Byggeriet bliver lyst og grønt med altaner og parkeringsplads til cykel og bil i kælderen. Dette betyder, at man forsøger at tiltrække et økonomisk mere velhavende segment, hvilket kan bidrage til, at der opstår flere spændende lokalbutikker i området.

Tip #2 – 131 ungdomsboliger

Et andet projekt er opførelsen af 131 ungdomsboliger. De bliver opført i området mellem Thoravej og Teklavej.

Ungdomsboligerne kommer også til at tiltrække et andet butiksliv og føre flere kulturelle events med sig, hvilket gør, at man fra sin andelsbolig i Nordvest vil få adgang til de kreative udbud, dette projekt medfører.

Tip #3 – 500 studielejligheder i 7 punkthuse

I forlængelse af dette projekt er der et andet projekt, som ligger lige på den anden side af grænsen på Nørrebro. På det gamle jernbaneterræn bliver der opført 500 studielejligheder i 7 punkthuse, der bliver alt fra 29 etager til 6. Det kommer til at have en enorm betydning for andelslejlighederne helt ud i Nordvest og for hele området, hvor demografien ændres markant. Man kan sige, at for et område som Nordvest – som stadig kæmper med at vriste sig fri af sin stigmatisering, som de oplevede gennem 80’erne, hvor aldersgennemsnittet steg og bydelen blev et område for socialt udsatte – er det virkelig et symbol på kvarterets forandring med de nye ungdomsboliger. Det bliver en stemning, man vil kunne mærke helt ind i stuen i ens andelslejlighed i Nordvest.

Andelsboliger i Nordvest og den generelle prisudvikling

En andelsbolig i Nordvest går en “gylden” fremtid i møde

Der findes ikke nogle officielle gennemsnitpriser for andelslejligheder for et specifikt område i København.

Generelt udvikler priserne sig langsommere for andelslejlighederne i København NV og resten af landet end for ejerlejligheder. Prisforskellen mellem de to lejlighedstyper har de sidste år været kraftigt stigende, og jo større prisforskellen er, desto mere attraktivt synes folk, at en andelsbolig i Nordvest vil være.

Nordvest er generelt billigere end mange af de andre områder i København, og det samme vil også gøre sig gældende for andelsboligerne i Nordvest. Pt. er ejerlejlighedspriserne på det højeste niveau nogensinde, hvilket gør, at andelsboligerne i København NV for alvor er blevet attraktive. Der er stadig penge at spare og masser af andelsboliger i Nordvest.

Prisudviklingen for Nordvest kan generelt siges at følge udviklingen for resten af København, og efterhånden som de andre kvarterer bliver dyrere, vil Nordvest med al sandsynlig blive mere og mere populært. Dette er tendenser, som før er set med Vesterbro og Nørrebro. Så er du hurtigt ude, kan du gøre en rigtig god handel i forhold til køb af andelsbolig i Nordvest.

Vil du købe eller sælge andelsbolig i Nordvest?

Kontakt vores lokale ejendomsmægler fra base1. Vi hjælper dig med dit salg eller køb af andelsbolig i Nordvest

Tony Robinson

Adm. direktør – Ejendomsmægler MDE

tony

Butik: Nordvest og Administration

Telefon: 3389 8900 – 2032 6030
Email: tro@base1.dk

Ejendomsmægler Nordvest: Find din lokale base1-butik her

 

Personlige historier: Salg af andelsbolig i Nordvest

Tips og råd fra glade kunder, der har solgt andelsbolig i Nordvest  

 

Lokale oplevelser i Nordvest

Nogle af oplevelserne i Nordvest kan være stærkt vanedannende

Endorfinafhængige motionister vil prise sig lykkelige for at bo i nærheden af Utterslev Mose. Det grønne område ligger i den nordvestlige del af kvarteret. Dette område vil hurtigt blive et foretrukket område, hvis man anskaffer sig en andelsbolig i Nordvest, idet det byder på et varierende fugleliv, gode gåture og en 9 km lang rute langs vandet. Området byder også på et utal af boldbaner og fiskebroer, hvor kan man tage sig et afbræk fra det urbane liv.

Dans i Nordvest

Kunne du tænke dig at gå til dans? Eller i det mindste lære de basale dansetrin? Dans i Nordvest byder på undervisning og holddans i breakdance, hip-hop, zumba, moderne dans og meget mere. Dansen foregår på Dansekapellet på Bispebjerg Torv.

Bellahøj

Området omkring Bellahøj ligger sted til mange spændende aktiviteter. På det grønne, rekreative område holder Cirkus Benneweis deres indledende og afsluttende cirkusforestillinger, og så er der selvfølgelig Bellahøj Svømmestadion – eller i folkemunde: Bellahøj Badet. Her er både friluftsbad og vandrutsjebane. Men spørgsmålet er: Tør du springe fra 5-meteren?

Café Sirius

Café Sirius er en af Nordvests mest besøgte caféer og restauranter og ligger på Rentemestervej, som en del af Emaliehavens boligbyggeri. Unge som ældre er alle velkomne, inde som ude – sidstnævnte dog kun i sommerperioden.

Der er også begyndt at komme flere shoppingmuligheder i Nordvest, så man ikke længere behøves at bevæges sig langt væk fra sin andelslejlighed i NV. Der findes en lokal bazar, hvor man kan finde alt fra møbler til hudpleje. Højst 10 min væk fra de forskellige andelsboliger i Nordvest, på grænsen til Nørrebro findes Nørrebro Bycenter, som faktisk ligger i Nordvest! Her kan man sagtens få dækket sine basale shoppe behov, og har man en indre handyman/handywoman, ligger der også en Silvan. Går man efter en mere unik shoppingoplevelse, skal man besøge det atelierindrettede Youheshe på Rentemestervej.

 

Som ved køb af en ejerlejlighed, kan man gøre sig et rigtig godt køb i Nordvest, da området ser ud til at gå en spændende, langsigtet byfornyelse i møde.

Mange unge mennesker bosætter sig i NV – i andelslejligheder.